Wohngebäude plusEins

Axonometrie des neuen Dachgeschoß
Axonometrie des neuen Dachgeschoß
Querschnitt des neuen Dachgeschoß
Querschnitt des neuen Dachgeschoß

Berlin Moabit. New building attic. The client wanted a connection between the 4th upper floor and the new attic. Two generous maisonettes were created. The attic was designed as a steel construction. This allowed the special roof shape to be realised - with the aim of constructing large open spaces. The fourth upper floor was completely renovated and contained a new staircase which winds around the supporting structure of the new attic and leads into the new rooms.

Foto Dachgeschoß
Foto Dachgeschoß
Foto Dachgeschoß
Foto Dachgeschoß
plan new rooftop
plan new rooftop
plan 4th level
plan 4th level
Year
2015
Area
400 qm
exposed concrete, exposed masonry, titanium sheet, wood, steel
Berlin

Berlin Moabit. New building attic. The client wanted a connection between the 4th upper floor and the new attic. Two generous maisonettes were created. The attic was designed as a steel construction. This allowed the special roof shape to be realised - with the aim of constructing large open spaces. The fourth upper floor was completely renovated and contained a new staircase which winds around the supporting structure of the new attic and leads into the new rooms. 

Client
Privat
Architect
Michael Kloos mit Vinzenz Kanig
Planning levels (Hoai)
1-8
Team
Lisa Pertramer, Ana Garcia Cerrudo
Photographer
Privat